Takaisin blogeihin
Seat Arona uudistui vuonna 2021. Auton myynti alkoi vuonna 2017. Aronan sisarmallit Volkswagen-konsernissa ovat Volkswagen T-Cross ja Skoda Kamiq.

Uudistunut Seat Arona KaaraTV:n koeajossa

antti liinpää autotoimittaja antti liinpää kaaratv koeajo seat seat arona Nov 04, 2021

Seatin maahantuoja K-Auto lähetti syksyllä 2021 myyntiin tulevan uudistuneen Seat Aronan tiedot. Auton on nyt koeajettu KaaraTV:n autotoimittaja Antti Liinpään toimesta ja koeajo tulee julkiseksi viikolla viikolla 45 (2021).

TIEDOTE

SEAT Arona

Uusi, voimakkaampi ja muodokkaampi muotokieli, uudistuneet ja laadukkaammat sisätilat, uusia liitettävyyspalveluita ja kuljettajaa avustavia järjestelmiä – uudistunut SEAT Arona.

Uudistuneen SEAT Aronan moottorivalikoimassa on yksi suorasuihkutusteknologialla varustettu 1,0-litrainen 81 kW (110 hv) EcoTSI-bensiinimoottori sekä isompi 1,5-litrainen 110 kW (150 hv) TSI-bensiinimoottori. Pienempitehoisen moottorin voi yhdistää joko manuaali- tai DSG-automaattivaihteistoon, isompitehoinen moottori on saatavilla vain DSG-automaattivaihteistolla varustettuna. Lisäksi saatavilla on kaasuhybridiversio, jonka 1,0-litran moottori tarjoaa tehoa 66 kW (90 hv) ja vääntöä 160 Nm, ja se on yhdistetty kuusivaihteiseen manuaalivaihteistoon.

Varustelutasoja on valittavissa kolme: Style ja FR sekä uutena Xperience. Ulkovärivaihtoehtoja on tarjolla kymmenen, joista kolme on täysin uusia: Dark Camouflage, Sapphire Blue ja Asphalt Blue. Lisäksi asiakas voi valita katon kolmesta eri kontrastivärivaihtoehdosta. Tavaratilaa uudistuneessa SEAT Aronassa on 400 litraa. Monikäyttöisyyttä tuo myös kahteen eri tasoon asetettava tavaratilan lattia ja kiinnityskoukut, joilla tavarat on helppo kiinnittää paikoilleen.

Varusteet

Uudistuneessa SEAT Ibizassa ja SEAT Aronassa on nyt vakiovarusteena mm. täys-led-ajovalot. Ohjaamossa on myös aiempaa suurempi infotainment-järjestelmä ja uusi ergonomisemmin suunniteltu nahkaverhoiltu monitoimiohjauspyörä sekä valaistut ilmastoinnin suuttimet. Valikoimassa on myös uusia vannevaihtoehtoja. Muotoiluyksityiskohtana molempien mallien mallinimet on nyt kirjoitettu kaunokirjoituksella.

SEAT Ibiza ja Arona ovat saaneet myös uusia liitettävyyspalveluita: Android Auton ja Apple CarPlay:n langaton älypuhelinliitäntä SEAT Connect -järjestelmän kautta sekä uusi isompi 8,25” (vakiovaruste) tai lisävarusteinen 9,2” infotainment-järjestelmän näyttö. Kuljettajan edessä sijaitsee Digital Cockpit -mittaristo, jonka näytön koko on 10,25”. Kaksi C USB -liitintä helpottavat älylaitteiden latausta. Saatavilla on myös uusia kuljettajaa avustavia järjestelmiä kuten Traffic Jam -ruuhkavustin, Lane Assist -kaistanpitoavustin, Side Assist -kaistanvaihtoavustin ja liikennemerkkien tunnistus sekä kaukovaloautomatiikka. SEAT Aronan Xperience ja FR -varustelutasoissa vakiovarusteisiin kuuluu nyt puolestaan myös ACC mukautuva vakionopeudensäädin.

SEAT Connect -palveluissa on sisäänrakennettu eSIM-kortti. Älypuhelimeen ladattava SEAT Connect -sovellus puolestaan avaa etäpalveluillaan täysin uudenlaisen mahdollisuuksien maailman. Käyttäjät pääsevät autonsa tietoihin myös etänä: ajotiedot, pysäköinnin paikkatieto, ajoneuvon tiedot mukaan lukien ovien ja valojen tila, nopeustiedot. Lisäksi molempien mallien takuu on 5 vuotta / 100 000 km.  

 

Älä missaa actionia!

Kaikki Antti Liinpään ja KaaraTV:n uudet koeajot, minkä ostaisin -videot, uutisvideot ja muu autosisältö videoina tarjolla KaaraTV:n arvosisällön jäsenalueella.

Tervetuloa katsomaan uusia ja aiemmin julkaistuja KaaraTV:n sisältöjä!
Tarjolla silkkaa sisältöä, ei mainoksia.

Haluan mukaan