Takaisin blogeihin
Teslan Berliinissä sijaitseva tehdas, Gigafactory, avautuu vihdoin

Tesla toimittaa ensimmäisen Saksassa valmistetun Model Y:n Gigafactory Berlin-Brandenburgista

autouutinen kaaratv tesla tesla gigafactory tesla gigafactory berlin-brandenburg uutinen Mar 22, 2022

Teslan uusi Berliinin tehdas on vihdoin avautunut. Alla Teslan lähettämästä tiedotteesta aiheesta enemmän:

TIEDOTE 22.3.2022

Tänään Tesla toimittaa ensimmäiset Gigafactory Berlin-Brandenburgissa valmistetut autot. Gigafactory Berlin-Brandenburg on yhtiön ensimmäinen valmistuspaikka Euroopassa ja sen tähän mennessä edistynein, kestävin ja tehokkain tuotantolaitos.

Tänään uusille omistajilleen toimitetut 30 autoa ovat myös ensimmäiset Model Y Performance autot Euroopassa. 

Teslan ensimmäinen tehdas Euroopassa 

Gigafactory Berlin-Brandenburg on Teslan viides suuri tehdas. Suunnitelmat julkaistiin marraskuussa 2019 ja rakentaminen aloitettiin ripeästi keväällä 2020.

Noin kaksi vuotta myöhemmin tehdas on virallisesti hyväksytty ja se on aloittanut Teslan täyssähköisen kompaktin katumaasturin Model Y:n tuotannon.

Aloittaen Model Y Performance -mallista, Gigafactory Berlin-Brandenburg toimittaa autoja kaikille Euroopan Tesla-markkinoille.

Gigafactory Berlin-Brandenburg on nimetty läheisen Saksan pääkaupungin ja sen isäntävaltion Brandenburgin mukaan.

Gigafactory yhdistää useita tuotantoyksiköitä 300 hehtaarin tontilleen, jolloin tehtaan kokonaispinta-ala on yli 227 000 m². Teslan valmistustavan mukaisesti tehdas on hyvin vertikaalisesti integroitunut.

Kun kaikki yksiköt ovat toiminnassa, noin 12 000 työntekijää valmistaa autoja, akkukennoja, akkuja, sähkömoottoreita, muoviosia, istuimia, akseleita ja paljon muuta.

Vuotuisella 500 000 Model Y -mallin tuotantokapasiteetilla ja jopa 50 GWh akkutuotannolla se on kapasiteetiltaan Euroopan suurin sähköautotehdas. 

Yli 3000 työntekijää on jo aloittaneet työnsä tehtaalla ja Tesla rekrytoi tuhansia lisää tulevien kuukausien aikana.

Gigafactory Berlin-Brandenburg tarjoaa työpaikkoja monilla mielenkiintoisilla työaloilla tuotannosta liiketoimintaan, toimitusketjuun, rakentamiseen, suunnitteluun tai kennotuotantoon.

Teslan tavoitteen mukaisesti nopeuttaa maailman siirtymistä kestävään energiaan, Gigafactory Berlin-Brandenburg on rakennettu kestävää kehitystä ajatellen.

Tesla teki yhteistyötä paikallisten viranomaisten ja yhdistysten kanssa varmistaakseen mahdollisimman vähäisen häiriön villieläimille ja korvatakseen olemassa olevan mäntyviljelmän 60-prosenttisesti lehtipuista koostuvalla metsällä, mikä tekee siitä kestävämmän, monipuolisemman ja ekologisesti arvokkaamman.

Tesla käytti maailmanluokan tilojen rakentamisessa Renossa ja Shanghaissa kerättyä tietoa pienentääkseen toimintansa ympäristöjalanjälkeä. Esimerkiksi energiankulutus tuotettua kennoa kohti laskee 70 %, vedenkulutus autoa kohden on pienempi kuin alan keskiarvo (2,2m³ vs. 3,7m³) ja liuottimia käytetään merkittävästi vähemmän maalaamossa. 

Model Y Performance, perheystävällinen urheiluauto  

Tänään tehtaalla autonsa saaneet 30 saksalaista asiakasta vastaanottivat ensimmäiset Model Y Performancet Euroopassa.

Model Y Performancessa on 514 km:n WLTP-kantama, ja se toimitetaan 21 tuuman Überturbine-renkailla sekä Performance-jarruilla, jotka takaavat täydellisen hallinnan kaikissa sääolosuhteissa.

Hiilikuituspoileri parantaa vakautta suurilla nopeuksilla, mikä mahdollistaa Model Y Performancen kiihtymisen 0-100 km/h jo 3,7 sekunnissa.

Model Y Performance -neliveto on täydellinen yhdistelmä suorituskykyä ja käytännöllisyyttä.

Model Y Performance -päivitys sisältää:  

Huippunopeus nostettu 217 km/h:sta 250 km/h

Lisääntynyt kiihtyvyys 5,0 sekunnista 3,7 sekuntiin

  • 21" Überturbine-vanteet
  • Performance-jarrut
  • Alennettu jousitus
  • Polkimet alumiiniseoksesta
  • Hiilikuituspoileri  

Model Y Performance Suomessa alkaen 73 000 €, ja arvioitu toimitusaika on Huhtikuussa.

Saksassa valmistettu Model Y Performancen toimitukset Suomessa alkavat ennen kuun loppua.

Älä missaa actionia!

Kaikki Antti Liinpään ja KaaraTV:n uudet koeajot, minkä ostaisin -videot, uutisvideot ja muu autosisältö videoina tarjolla KaaraTV:n arvosisällön jäsenalueella.

Tervetuloa katsomaan uusia ja aiemmin julkaistuja KaaraTV:n sisältöjä!
Tarjolla silkkaa sisältöä, ei mainoksia.

Haluan mukaan