Takaisin blogeihin
Recharge-renkaat vakiona kaikkiin Volvon täyssähköautoihin. Kuva: Antti Liinpää, KaaraTV

Recharge-renkaat vakiona kaikkiin Volvon täyssähköautoihin

antti liinpää autotoimittaja antti liinpää kaaratv kaaratv arvosisällön jäsenalue kaaratv arvosisältö kaaratv koeajo kaaratv koeajovideo kaaratv ohjelma kaaratv uutinen kaaratv uutisvideo recharge volvo volvo recharge-renkaat Mar 09, 2021

Volvo jysäytti aikamoisen rengaspommin tiistaina 9.3.2021: Volvo tiedote kertoo, että tulevaisuudessa Volvon Recharge-sähköautomalliston autot varustetaan uusilla Recharge-renkailla, joita voi käyttää myös meillä Suomessa ainakin eteläosissa maata ympärivuotisesti.

Tein uutisesta videon, joka löytyy KaaraTV:n arvosisällön jäsenalueelta. Tervetuloa katsomaan kaikkia uusia KaaraTV:n ohjelmia ja videoita. Tarjolla silkkaa sisältöä, ei mainoksia. Päivitän uusia videoita useita per viikko. Edullisin vaihtoehto 12 kk diili, joilloin kuukausihinta on vain 5,81 euroa (sis. alv. 24%). Tule mukaan!

TIEDOTE 9.3.2021

Volvo Cars haastaa perinteisen kesä- ja talvirengaskäytännön varustamalla täyssähköautonsa Pohjois- ja Keski-Euroopassa Recharge-renkailla, joita voi käyttää ympäri vuoden.

Tämä vakiorengassarja hallitsee turvallisesti monipuolisemmat sää- ja tieolosuhteet kuin perinteiset kesä- tai talvirenkaat. Volvo haluaa lisäksi tehdä asiakkaiden elämästä yksinkertaisempaa poistamalla renkaidenvaihtoon liittyvän vaivannäön. Ratkaisu vähentää myös CO2-päästöjä.

Recharge-renkaat ovat ensimmäiset ympärivuotiseen käyttöön tarkoitetut renkaat, joilla on A-luokan energiatehokkuus. Tämä innovaatio noudattaa Volvon linjausta tarjota koko ajan enemmän kestävää kehitystä tukevia tuotteita.

Recharge-renkailla varustetulla Volvo XC40 -täyssähköautolla ajaminen voi vähentää energiankulutusta jopa 8 prosenttia ja pidentää keskimääräistä toimintamatkaa talvirenkailla ajamiseen verrattuna*.

Kun yhä useammat asiakkaat käyttävät vain yhtä rengassarjaa ympäri vuoden, alumiinivannetuotantoa voidaan vähentää, mikä tuo lisää ilmastollisia etuja.

“Sähköautoissa renkaiden matala vierintävastus on tärkeämpi ominaisuus kuin perinteisissä autoissa, koska sillä on suurempi vaikutus kulutukseen ja toimintamatkaan. Tavallisesti tämä koskee kesärenkaita, mutta me otimme huomioon myös talvikuukaudet ja saavutimme huomattavia etuja sekä asiakkaille että ympäristölle”, sanoo Volvon kestävän kehityksen keskuksen johtaja Gisela Blomkvist.

Perinteiset kesä- ja talvirenkaat eivät ole suuressa osassa Eurooppaa aina turvallisin vaihtoehto, kun tarkastellaan todellisia sää- ja tieolosuhteita.

Volvon turvallisuusasiantuntijat ovat havainneet, että perinteisten kesä- tai talvirenkaiden käyttö on vähemmän turvallista, kun olosuhteet ovat kuivat tai märät ja lämpötila on nollan tienoilla. Näissä olosuhteissa Recharge-renkaat ovat turvallisin vaihtoehto.

Recharge-renkaat on kehitetty erityisesti Volvon Recharge-mallistoa varten, ja ne tarjoavat tasapainoista ja turvallista suorituskykyä ympäri vuoden. Ne ovat erityisen toimiva ratkaisu, kun sää- ja tieolosuhteet vaihtelevat jatkuvasti.

“Täydellisessä maailmassa heräät aamulla, katsot ulos ikkunasta, kuuntelet säätiedotteen ja asennat autoosi olosuhteisiin sopivat renkaat. Tämä ei tietenkään ole käytännöllistä eikä mahdollista, joten Recharge-renkaat tarjoavat tasapainoisimman vaihtoehdon, joka pitää asiakkaat turvassa ympäri vuoden", sanoo Volvon turvallisuuskeskuksen asiantuntija Jan Ivarsson.

Recharge-renkaat eivät kuitenkaan välttämättä ole paras vaihtoehto kaikille. Perinteiset kitka- tai nastarenkaat ovat turvallisin ratkaisu asiakkaille, jotka asuvat tai käyvät alueilla, joilla talviolosuhteet ovat ankarat ja lumella tai jäällä ajaminen on yleistä. Tällaisia renkaita on edelleen saatavilla lisävarusteena.

Huomautuksia toimittajille:

  • *XC40 Recharge -täyssähköautossa sähkökäytöstä aiheutuvia CO2-päästöjä voidaan vähentää tasosta 92 g/km tasoon 84 g/km (EU-28), kun ajetaan Recharge-renkailla kitkarenkaiden sijaan, joilla on C-luokan energiatehokkuus.
  • Recharge-renkaat tulevat vakiovarusteeksi kaikkiin Volvon täyssähköautoihin seuraavilla markkinoilla: Alankomaat, Belgia, Islanti, Itävalta, Latvia, Liettua, Moldova, Norja, Puola, Ranska, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Suomi, Sveitsi, Tanska, Tšekin tasavalta, Ukraina, Unkari ja Viro.
  • Tällä hetkellä XC40 Recharge -täyssähköautossa ovat vakiona kesärenkaat yllä mainituilla markkinoilla.

Älä missaa actionia!

Kaikki Antti Liinpään ja KaaraTV:n uudet koeajot, minkä ostaisin -videot, uutisvideot ja muu autosisältö videoina tarjolla KaaraTV:n arvosisällön jäsenalueella.

Nyt uutena tarjolla myös KaaraTV Magazine - ensimmäinen suomalainen digilehti, jonka kaikki artikkelit ovat tarjolla myös ääniohjelmina.

Tervetuloa katsomaan, lukemaan ja kuuntelemaan KaaraTV:n sisältöjä!
Tarjolla silkkaa sisältöä, ei mainoksia.

Haluan mukaan