Takaisin blogeihin
Opelin uusi Mokka, joka on tehty uuden Peugeot 2008:n perusrakenteelle, mutta Opelin ilmeellä, on voittanut ”Connected Car 2020” -palkinnon.

Sähköauto Peugeot e-2008:e sisarmalli Opel Mokka-e palkittiin digitaalisuudesta

antti liinpää anttitv autoilu autoilun asiantuntija autoiluohjelma autoohjelma autot autouutiset kaaratv opel opel mokka opel mokka-e peugeot e-2008 psa psa-konserni sähköauto sähköautot Jan 04, 2021

Opelin uusi Mokka, joka on tehty uuden Peugeot 2008:n perusrakenteelle, mutta Opelin ilmeellä, on voittanut ”Connected Car 2020” -palkinnon. Saksalaisen autonvalmistajan täysin sähköinen Mokka-e valittiin Auto Bildin ja Computer Bildin lukijoiden äänestämänä kompaktien autojen voittajaksi yhdistettävyyden ja digitaalisten innovaatioiden ansiosta.

Palkinnosta ja sen myöntämisen perusteista lisää alla Opelin maahantuojan lähettämästä tiedotteesta, mutta ennen sitä kerron lyhyesti, mitä tuumin uusista PSA-konsernin Opeleista. Sille, joka ei asiaa tiedä, PSA-konserni on Citroenin, Peugeotin ja Opelin omistajayhtiö.

Autotoimittaja Antti Liinpää kommentoi PSA:n tuotteisiin perustuvia Opeleita

Mielestäni Opel on saanut aivan uuden nosteen PSA:n alaisuudessa ja Peugeotin perusrakenteelle tehtyjen uutuuksien myötä. Koeajoin ennen joulua 2020 juuri vuoden 2021 alussa Suomeen saapuvan uudistetun 3008 perusrakenteelle tehdyn Opel Grandland X:n. Koeajoraportti on tulossa KaaraTV:n arvosisällön jäsenalueelle. Tervetuloa mukaan katsomaan kaikkia uusia KaaraTV:n koeajoja ja muita uusia autovideoita jäseneksi!

Grandland X on mielenkiintoinen risteymä Peugeotin ja Opelin vahvuuksia. Jos katsomme tämän uutisen kuvassa olevaa Opel Mokka-e:tä, voi siitä sanoa samaa ainakin ulkoilmeen puolesta. Autosta tunnistaa, kun asian tietää, että perusrakenne tulee Peugeot 2008:sta. Ulkoilme on kuitenkin Opelin. Sisällä sen sijaan on Opelin ilme.

Nykyisten Peugeotin pohjalta valmistettujen Opelin luotettavuus?

Moni vanha Opel-kuski saattaa miettiä, miten Peugeotin tekniikka kestää Suomen haastavissa kylmissä ja kosteissa olosuhteissa niin merkin omissa malleissa kuin Opelina. Ranskalaisvalmisteiset autot eivät nauti Suomessa luotettavan auton maineesta. Tällä epäilyksellä on pohjaa historiassa, mutta arvioni mukaan se on vuonna 2021 osin myös myytti eli vailla pohjaa nykyisyydessä.

Ranskalaisvalmisteiset autot ovat osin huonon luotettavuusmaineensa vankeja. Kun kerran mokaa, on huonosta maineesta vaikea päästä eroon. Tällä on toki vaikutuksensa myös Opelin maineeseen ja mielikuvaan ainakin niiden ihmisten keskuudessa, jotka tietävät yhteyden. Veikkaan, että aika moni suomalainen Opelin ostaja ei edes tiedä, että monet nykyiset uudet Opelit valmistetaan ranskalaiselle perusrakenteelle. Toki myös Opelilla on historian painolastinsa liittyen luotettavuusongelmiin ja maineen menetykseen. 

1990-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa Opel taisteli 2. sukupolven Astralla ja Opel Vectralla (nyk. Insignia) Toyota Corollan ja Toyota Avensiksen kanssa omien luokkiensa C- ja D-segmentin myydyimmän auton tittelistä. Astra taisteli Corollaa vastaan jopa Suomen myydyimmän auton manttelista.

Pelin loppu oli tyly Opelille, sillä sekä 2. sukupolven Astra että Vectra kärsi luotettavuusongelmista. Maine meni ja Opelin myynti sakkasi monta vuotta ja markkinaosuus romahti parhaista vuosista ns. alasarjatasolle. Takaisin merkittäväksi merkiksi Opel ei ainakaan vielä ole yltänyt, mutta tahti on nykyään parempi kuin synkimpinä aikoina 2000-2010.

Jos haluat tietää, ostaisinko minä Peugeotin perusrakenteelle tehdyn Opelin, tule katsomaan asiaa käsittelevä videoni KaaraTV:n arvosisällön jäsenalueelle. Samalla näet kaikki muut uuden KaaraTV:n autovideot. 

TIEDOTE 29.12.2020

Uusi Opel Mokka-e on voittanut ”Connected Car 2020” -palkinnon. Saksalaisen autonvalmistajan täysin sähköinen Mokka-e valittiin Auto Bildin ja Computer Bildin lukijoiden äänestämänä kompaktien autojen voittajaksi yhdistettävyyden ja digitaalisten innovaatioiden ansiosta.

Opelin tekniikkaosaston toimitusjohtaja Marcus Lott kommentoi voittoa: "Uusi Opel Mokka-e tarjoaa asiakkaillemme täydellisen paketin. Kuljettaja saa kaiken tarvitsemansa tiedon kahdesta digitaalisesta Pure Panel -laajakuvanäytöstä. Infotainment-järjestelmä tarjoaa myös parhaan yhdistettävyyden. Järjestelmä on selkeä käyttää ja OpelConnect-palvelut tekevät ajamisesta vieläkin nautinnollisempaa”.

Opel on voittanut useita kertoja ”Connected Car” -palkinnon (Corsa, Insignia ja Vivaro), mikä kertoo merkin innovatiivisuudesta ja jatkuvasta teknologian kehitystyöstä. Uudet Mokka ja Mokka-e on suunniteltu herättämään tunteita ja näyttämään brändin tulevaisuuden suuntaa. Mallin myötä on myös ensimmäistä kertaa esitelty Opelin uusi, näyttävä keulamoduuli – Opel Vizor. Sama koskee uudistettua Opel Blitz -merkkiä ja takana olevaa, tyylikkäästi asemoitua mallinimeä. Uusi Mokka on myös ensimmäinen Opel, jossa on uuden sukupolven täysin digitaalinen ohjaamo –  Pure Panel.

Uudessa Mokkassa yhdistyy täydellinen intuitiivinen kuljettajan ja matkustajien viihtyminen. Tasokkaaseen Infotainment-tarjontaan kuuluvat 7 ja 10 tuuman värikosketusnäytöt. Kosketusnäytöt ovat kiinteä osa uutta ja näyttävää Pure Panel -kokonaisuutta, joka on suunniteltu kuljettajakeskeisesti. Kuljettajan digitaalinen mittaristo on tarjolla 7 tuuman koossa jo vakiona ja yhdessä varustelun huippua edustavan 10 tuuman värikosketusnäytön kanssa mittaristo on peräti 12 tuumaa. Valinnaisena on saatavilla myös älypuhelimen langaton latausmahdollisuus keskikonsolin säilytyslokerossa. Lisäksi OpelConnect-palvelu tarjoaa reaaliaikaiset liikennetiedot LIVE Navigaatio -palvelun kautta veloituksetta kolmeksi vuodeksi.

Antti Liinpää, AnttiTV, KaaraTV

 

Älä missaa actionia!

Kaikki Antti Liinpään ja KaaraTV:n uudet koeajot, minkä ostaisin -videot, uutisvideot ja muu autosisältö videoina tarjolla KaaraTV:n arvosisällön jäsenalueella.

Nyt uutena tarjolla myös KaaraTV Magazine - ensimmäinen suomalainen digilehti, jonka kaikki artikkelit ovat tarjolla myös ääniohjelmina.

Tervetuloa katsomaan, lukemaan ja kuuntelemaan KaaraTV:n sisältöjä!
Tarjolla silkkaa sisältöä, ei mainoksia.

Haluan mukaan