Takaisin blogeihin
Volkswagen ID.4 GTX:n hinta alkaen 54 495,74 euroa. Toimitukset Suomeen alkavat syksyllä 2021

Nelivetoinen, täyssähköinen, Volkswagen ID.4 GTX 299 hevosvoimaa

autotoimittaja antti liinpää kaaratv uutinen nelivetoinen sähköauto volkswagen volkswagen id.4 volkswagen id.4 gtx May 10, 2021

Volkswagenin maahantuoja K-Auto on aloittanut markkinoimaan uuden suositun sähköauton Volkswagen ID.4:n nelivetoista versiota. Auton mallimerkintä on Volkswagen ID.4 GTX. Autossa on 299 hevosvoimaa. Hinta alkaa 54 500 eurosta.

KaaraTV:n Antti Liinpää suosittelee ottamaan mieluummin reilu 1200 euroa enemmän kustantavan ID.4 GTX Business -version. Siinä tulee mukavasti lisävarusteita kohtuullisella hinnalla.

Volkswagen ID.4 GTX Business sisältää muun muassa seuraavat lisävarusteet: Peruutuskamera, Avaimeton lukitus Keyless Access, Ennakoiva turvajärjestelmä, Varashälytin, Ympäristön tarkkailujärjestelmä Area View, Sähkötoiminen takaluukku - Easy Open & Easy Close -toiminnot ja Travel Assist. 

Noin 2900 euroa lisää kustantava GTX Business Max tuo mukaan lisäksi seuraavat varusteet:

Sähkösäätöiset urheiluistuimet edessä muistitoiminnoin, kiinteän pääntuen - Mikrokuituverhoilu Art Velours ja Reisituen pituussäätö ja sähkösäätöinen ristiseläntuki hierontatoiminnolla.

Johtuen erikoisistuimesta KaaraTV:n Antti Liinpää ostaisi Business Max -vaihtoehdon, vaikka hinta 58 642 euroa on muhkea, ja on hyvä huomauttaa, että ko. kasalla kahisevaa saa monia muitakin hienoja autoja.

Alta tiedotteesta enemmän ID.4 GTX -mallista maahantuojan kertomana:

TIEDOTE 6.5.2021

Uusi nelivetoinen, täyssähköinen Volkswagen ID.4 GTX nyt myynnissä

  • Volkswagen esitteli uuden nelivetoisen kahdella sähkömoottorilla varustetun SUV-mallin, ID.4 GTX:n, keskiviikkona 28.4.2021
  • Vain viikkoa myöhemmin Volkswagen ID.4 GTX -mallien ennakkomyynti alkoi Suomessa
  • Tarjolla kolme kattavaa varustelutasoa: ID.4 GTX ja ID.4 GTX Business sekä ID.4 GTX Business Max
  • Volkswagen ID.4 GTX:n hinta alkaen 54 495,74 euroa
  • Toimitukset Suomeen alkavat syksyllä 2021

Volkswagenin ensimmäisen täyssähköisen, MEB-alustarakenteelle valmistetun, nelivetoisen ja kahdella sähkömoottorilla varustetun SUV-mallin maailmanensi-iltaa vietettiin 28.4.2021. Uuden Volkswagen ID.4 GTX:n ennakkomyynti alkaa Suomessa vain viikko ensiesittelyn jälkeen. Nelivetoinen Volkswagen ID.4 GTX saapuu Suomeen lanseerausvaiheessa kolmena varusteluversiona: Volkswagen ID.4 GTX, ID.4 GTX Business ja ID.4 GTX Business Max. Volkswagen ID.4 GTX -mallin hinnat alkavat 54 495,74 eurosta (Volkswagen ID.4 GTX Dual Motor AWD 220 kW (299 hv) akku 77 kWh).

Volkswagen ID.4 GTX -varustelutasot Suomessa

Suomessa Volkswagen ID.4 GTX -mallin vakiovarustelu on muokattu vastaamaan suomalaisten asiakkaiden tarpeita ja toiveita.

Erittäin kattaviin vakiovarusteisiin kuuluvat mm. lämpöpumppu, lämmitettävä nahkaverhoiltu monitoimiohjauspyörä, mukautuva vakionopeudensäädin ACC ja ympäristönvalvontajärjestelmä Front Assist hätäjarrutustoiminnolla, IQ.LIGHT-led-matriisiajovalot ja 3D-led-takavalot dynaamisilla vilkuilla, digitaalinen mittaristo, Discover Pro navigointilaite 10” kosketusnäytöllä, langaton App Connect -älypuhelinliitäntä, kaistanpitoavustin Lane Assist, täysautomaattinen 2-alueinen ilmastointilaite Climatronic, lämmitettävä tuulilasi, pysäköintitutkat edessä ja takana, 20” kevytmetallivanteet sekä 4 kpl:tta USB C -pistoketta. Lisäksi mukana tulee latauskaapeli suko-pistokkeella (Mode 2) sekä julkisiin latauslaitteisiin sopiva Mode 3 (Type 2) -kaapeli.

Lisäksi ID.4 GTX -mallin vakiovarusteluun kuuluvat lisäksi mm. seuraavat varusteet: Ambiente-valaistus ohjaamossa (30 eri väriä), erityinen GTX-verhoilu etuistuimissa, keskikonsolissa kannellinen valaistu säilytystila, läpilastausmahdollisuus takana, metalliväri ja mustaksi maalattu ulkokatto, sähköisesti koria vasten taittuvat ulkopeilit sekä älypuhelimen ulkoinen antenniliitäntä ja langaton lataus. Kaikkiin Volkswagen ID.4 GTX –malleihin tulee saataville kuusi ulkovärivaihtoehtoa.

Kilpailukykyisesti hinnoiteltujen Volkswagen ID.4 GTX Business ja Business Max -varustelutasojen myötä vakiona tulee lisäksi kuljettajaa avustavia järjestelmiä kuten Travel Assist -järjestelmä, hätätilanneavustin Emergency Assist, kaistanvaihtoavustin Side Assist ja ympäristön tarkkailujärjestelmä Area View ja peruutuskamera sekä sähkötoiminen takaluukku, Easy Open & Easy Close toiminnolla.

Lisävarusteena saatavilla ovat mm. sähköisesti esiin vapautettava vetokoukku, panoraamakatto sähköisellä kaihtimella ja urheilullinen alusta (madallettu noin 15 mm) sekä Infotainment Plus -paketti, joka sisältää Discover Pro Max -navigointilaitteen, 12” kosketusnäytön ja AR-HUD-tuulilasinäytön.

Volkswagen ID.4 GTX

Volkswagen ID.4 GTX on Volkswagenin kolmas malli, joka tuotetaan CO2-neutraalisti läpi koko tuotantoketjun ja toimitetaan asiakkaalle täysin CO2-neutraalina. Vääjäämättömät päästöt tuotannossa kompensoidaan erilaisten ympäristöprojektien avulla. Volkswagen ID.4 GTX:t valmistetaan Zwickaun tehtaalla.

Volkswagen ID.4. GTX on Volkswagenin ensimmäinen nelivetoinen kahdella sähkömoottorilla varustettu SUV-malli, joka on rakennettu MEB-alustarakenteelle. Volkswagen ID.4 GTX -mallit on varustettu 77 kWh:n akulla (nettokapasiteetti). Akku on valmistettu 12 moduulista, jossa kussakin on 24 pussikennoa ja kokonaisuudessaan akku painaa 486 kg. Volkswagen ID.4 GTX-mallien sähkömoottori tuottaa tehoa 220 kW (299 hv)* ja maksimivääntö on 460 Nm. Se kiihtyy 0–100 km/h 6,2 sekunnissa ja saavuttaa huippunopeuden 180 km/h. ID.4 GTX:n toimintamatka on jopa 475 kilometriä (WLTP).

Volkswagen ID.4 GTX:ssä on erittäin nopea latauskapasiteetti, sillä 125 kW:n latausteholla toimintamatkaa tulee lisää 300 kilometriä vain 30 minuutissa. Volkswagen turvaa myös akun pitkäikäisyyden ja tarjoaa akulle takuun aina 8 vuoteen tai 160 000 kilometriin saakka.

Luvuilla ilmaistuna ID.4 GTX on 4 582 mm pitkä, 1 852 mm leveä, 1 616 mm korkea ja akseliväli on 2 765 mm. Nelivetoisen Volkswagen ID.4 GTX:n vetomassa on 1 200/750 kg (jarrullinen/jarruton) ja sen maavara on 17 cm. Tavaratilan koko on 543 litraa, takaistuimet taitettuna jopa 1 575 litraa. Volkswagen ID.4 GTX yhdistää myös nelivedon ja SUV-ominaisuudet edistykselliseen aerodynamiikkaan, ilmanvastuskertoimen ollessa vain 0,29.

Ensimmäiset uudet Volkswagen ID.4 GTX -mallit saapuvat Suomen Volkswagen-jälleenmyyjille kesän aikana ja asiakasautojen toimitukset alkavat syksyllä 2021.

Antti Liinpää, KaaraTV

Älä missaa actionia!

Kaikki Antti Liinpään ja KaaraTV:n uudet koeajot, minkä ostaisin -videot, uutisvideot ja muu autosisältö videoina tarjolla KaaraTV:n arvosisällön jäsenalueella.

Tervetuloa katsomaan uusia ja aiemmin julkaistuja KaaraTV:n sisältöjä!
Tarjolla silkkaa sisältöä, ei mainoksia.

Haluan mukaan