Takaisin blogeihin
Miten auto kaupaksi helposti ja nopeasti? Autotoimittaja Antti Liinpää vastaa

Katsojakysymys, joka on aina ajankohtainen: Miten auto kaupaksi Nettiautossa?

antti liinpää auto kaupaksi auto rahaksi autoasiantuntija autoilun asiantuntija autoiluohjelma autokauppa autokonsultointi auton myynti autotoimittaja kaara kaaratv koeajotoimittaja käytetyn auton kauppa miten auto kaupaksi nettiauto ohjeita auton myyntiin tuottaja Sep 01, 2020

Sain katsojakysymyksen sähköpostiin. Teen siitä ja vastauksestani blogipostauksen, että mahdollisimman moni voisi hyötyä ajatuksistani. 

Mikko kirjoittaa:

Terve,

Olen katsellut paljon videoitasi youtubessa ja olen kovasti tykännyt.
 
Videoitasi katsoessani olen yrittänyt poimia kaikki vinkkisi oman autoni myyntiä varten. Nyt ihmetyttää missä en toimi oikein kun yhtään yhteydenottoa ei tule? 
 
Osaatko tai haluaisitko kertoa mikä mahtaa olla vikana ilmoituksessani? Kuulisin mielellään mielipiteesi asiaan. 
 
Kaaran arvosisällön puolelle ei ole tällä hetkellä valitettavasti varaa, mutta myöhemmin kyllä.
 
 

Vastaukseni:

Terve Mikko,

Kiitos postista ja Kaaran YouTuben seuraamisesta! 

Katsoin ilmoituksesi. Se on hyvä. Kuvat ovat erinomaiset, mitä tuo näyttävä, laaja ja elokuvamainen kuvakoko hiukan rajaa asioita pois muutamassa sisäkuvassa. Toisaalta se erottaa kuvat hyvällä tavalla kilpailevista Subaru XV -vaihtoehdoista. Erityisesti tietokoneen ruudulla katsottaessa. Kuvista myös näkee, että 132 000 km ja 8 vuotta ei tässä japanilaisessa laatuautossa näy missään. 👍

Tekstissäsi on myös juuri oikeita asioita kerrottuna. Faktaa ja fiilistä. 👏

Subaruiden myynti on vähäistä

Uusien Subarujen myynti on Suomessa aika vähäistä. Se toki heijastelee myös käytettyjen kysyntään. Eli niin hyvä auto kuin Subaru XV monella tapaa on, neliveto, tyylikäs, hyvä ajaa, ei markkina ole iso, joka tarkoittaa, että ostajaa täytyy odottaa. 

Tätä kirjoittaessani syyskuun 1. päivänä 2020 Nettiautossa on 57 Subaru XV:tä myynnissä. Tarjolla on sinun autosi tapaan vuoden 2012 mallia useana vaihtoehtona. Sinun myyntisi kannalta haasteellista on, että Nettiautosta löytyy liikkeestä samanikäinen, hieman vähemmän ajettu ja halvempi vaihtoehto:

https://www.nettiauto.com/subaru/xv/11571277

Toki tuo auto on ankeammin varusteltu, erityisesti ilmeisesti muovirankaisen ohjauspyörän päälle istutettu päällinen saa aikaan vilunväristyksiä, eikä väri ole yhtä tyylikäs kuin sinulla, mutta siihen XV:tä mielivä ostajaehdokas vertaa autoasi ja toki kaikkiin muihin, jotka on listannut vaihtoehdoiksi seuraavaa autoa miettiessään.

Autoliikkeen on helpompi myydä käytetty auto

Liikkeen on aina helpompi myydä muutamaa tonnia kalliimpi auto, sillä useimmat ostajaehdokkaat ottavat seuraavan autonsa rahoituksella ja he eivät voi ostaa uutta ennen kuin edellinen on myyty. Kun marssii liikkeeseen, häviää rahaa verrattuna jos myy itse, mutta toisaalta saa uuden auton heti alle. Se on kovin helppoa.

Subbari takakontissa ja lisävalot karsivat osan ostajista, vaikka Rovaniemellä ja Lapin maastoissa erityisesti lisävalot ovat poikaa. Ääntä ei tunnetusti ole koskaan liikaa, mutta auto jossa on näkyviä varusteita, kuten tässä tapauksessa, ei miellytä osaa ostajaehdokkaista. Toisaalta se joka aikanaan ostaa autosi päätynee siihen juuri noiden lisävarusteiden takia. 

Hintaa tiputtamalla voi tulla kyselyitä mutta takuuta siitä ei ole

Eli sanoisin, että hintaa tiputtamalla voi tulla kyselyitä, mutta kaiken kaikkiaan pitää olla kärsivällinen. Pitää odottaa oikeaa ostajaa, joka voi ilmaantua viikon sisällä tai sitten voi mennä 3 tai 6 kuukautta. Lupaus auton ajamisesta ostajan pihaa, voi nostaa rutkasti etäkaupan syntymistä. Video taas edistäisi mukavasti etämyyntiä.

Jos pystyt lupaamaan ostajalle halvan rahoituksen, niin kerro siitä ilmoituksessa. Se kasvattaa yli 10.000 euroa maksavan auton kaupan mahdollisuutta erittäin paljon.

Kun on ajankohtaista, tervetuloa KaaraTV:n Arvosisällön jäseneksi! Jos sopii niin kysyn, mikä sinulle olisi sellainen kuukausi- tai vuosihinta, joka tuntuisi kohtuulliselta/hyvältä, eikä kalliilta?   

Antti Liinpää, tuottaja/toimittaja/kuvaaja, AnttiTV, KaaraTV

Älä missaa actionia!

Kaikki Antti Liinpään ja KaaraTV:n uudet koeajot, minkä ostaisin -videot, uutisvideot ja muu autosisältö videoina tarjolla KaaraTV:n arvosisällön jäsenalueella.

Tervetuloa katsomaan uusia ja aiemmin julkaistuja KaaraTV:n sisältöjä!
Tarjolla silkkaa sisältöä, ei mainoksia.

Haluan mukaan