Takaisin blogeihin
Mercedes-Benz tuo sähköllä kulkevan tila-auton markkinoille

Mercedes-Benz tuo sähköllä kulkevan tila-auton markkinoille

autoiluohjelma kaaratv kaaratv uutinen mercedes-benz mercedes-benz consept eqt mercedes-benz eqt uutinen May 15, 2021

Mercedes-Benz julkisti lähes tuotantovalmiin Concept EQT:n tarkempia tietoja. Mielenkiintoinen iso tila-auto tulee T-luokkaan, joka tarkoittaa Mercedeksen kielellä isoa tila-autojen luokkaa. Alla tiedotteesta enemmän infoa EQT-konseptista.

TIEDOTE 10.5.2021

Lähes tuotantovalmis Concept EQT tarjoaa selkeän näkymän tulevasta uudesta T-luokasta ja sen  tulevasta täyssähköisestä malliversiosta. Tuleva tila-auto EQT siirtää V- ja EQV-mallien menestyskaavan uuteen muotoon tuoden samalla asiakkaiden saataville täysin uuden premium-laatutason auton kompaktien tila-autojen segmenttiin.

Concept EQT on nimensä mukaan sarjatuotantoa edeltävä konseptiauto. Se on kuitenkin muodoiltaan ja tiloiltaan hyvin lähellä myöhemmin esiteltävää uuden T-sarjan sarjatuotantoautoa. T-sarja yhdistää kompaktiluokassa monipuolisesti muunneltavan tilan jopa seitsemälle matkustajalle. Concept EQT yhdistää korkealuokkaisen mukavuuden ja premium-laadun tavalla, jota kompaktisegmentissä ei ole vielä nähty. Käytettävyyttä lisäävät liukuovet korin molemmille sivuilla.

Tyylipuhdas Mercedes-EQ muotoilu

Muotoilultaan tuleva T-sarja on tyylipuhdas Mercedes-EQ. Tasapainoiset, puhtaat linjat ja EQ-malleille tunnusomainen musta paneeli ajovalojen välissä linkittävät tulevan uutuuden Daimlerin täyssähköiseen EQ-malliperheeseen. Konseptiauton mitat ovat: pituus 4945 mm, leveys 1863 mm ja korkeus 1826 mm.

Muotoilu sisustassa jatkuu yhtä tyylikkäänä, jossa hallitsevana elementtinä on kojetaulun yläosan mittaristoon yhtyvä siipiprofiilin mallinen muoto. Mercedes-Benzin innovatiivinen ja intuitiivinen MBUX-multimediajärjestelmä tuo markkinoiden parhaan ja monipuolisimman käyttöjärjestelmän myös kompaktiluokan tila- ja pakettiautoihin.

Korkean resoluution medianäytön päävalikossa oleva EQ-ruutu toimii keskuspisteenä pääsyyn sähköautossa tärkeisiin tietoihin kuten latausvirta, esilämmitys- ja viilennys, energian virtaus ja kulutushistogrammi.

Tulossa kokonaan uusi mallisarja

Concept EQT siirtyy sarjatuotantovaiheeseen, jolloin siitä tulee Mercedes EQT, syksyllä 2022. Sitä ennen markkinoille saadaan samaan tuoteperheeseen kuuluva uusi Mercedes-Benz Citan jo tänä syksynä henkilö- sekä pakettiautoversiona polttomoottorilla varustettuna.

Älä missaa actionia!

Kaikki Antti Liinpään ja KaaraTV:n uudet koeajot, minkä ostaisin -videot, uutisvideot ja muu autosisältö videoina tarjolla KaaraTV:n arvosisällön jäsenalueella.

Tervetuloa katsomaan uusia ja aiemmin julkaistuja KaaraTV:n sisältöjä!
Tarjolla silkkaa sisältöä, ei mainoksia.

Haluan mukaan