Takaisin blogeihin
 

Melkein 20 vuotta autotoimittajana ja ensimmäinen Ferrarin lehdistötilaisuus!

ferrari ferrari roma lehdistötilaisuus Nov 29, 2020

Kirjoitin ensimmäisen uuden auton koeajoartikkelin ja käsikirjoituksen keväällä 2002, kun avustin toimittajaopiskeluni aikana MTV:n Tulosruudun urheilutoimitusta.

Tuolloin nimittäin mietin, että niin mukavaa kuin urheilusta kertominen on, minua kiinnostaisi vaikuttaa enemmän omiin aikatauluihini. Urheilussa kisatapahtumat ovat usein iltaisin ja viikonloppuisin, joten suuntasin katseeni toiseen pienestäpitäen kiinnostaneeseen aiheeseen, autoihin.

Tämän jälkeen olen muun muassa toimittanut, tuottanut ja kuvannut satoja television autoiluohjelmia ja tuhansia autovideoita. Autotoimittajan hommia on takana pian 20 vuotta. Kirjaan marraskuun 11. päivän koronasta tunnetun vuoden 2020 historiankirjoihin oman työurani kannalta merkittävänä. Silloin osallistuin ensimmäisen kerran toimittajan legendaarisen urheiluautomerkin Ferrarin lehdistötilaisuuteen.

Normaalisti Ferrari esittelee uutuudet kansainväliselle lehdistölle Italiassa Maranellossa, mutta koronavuosi 2020 antoi Suomen tuoreelle Ferrari-jälleenmyyjälle Luxury Collections Automobilesille mahdollisuuden järjestää lehdistötilaisuuden Suomessa. Paikaksi valikoitui Helsingissä sijatseva Vallilan  Konepaja.

Ferrari Roma ja Ferrari F8

Maahantuojan Luxury Collectionin edustajat Miika Toivonen, Esa Schroderus ja Toni Vilander esittelivät tilaisuudessa kaksi Ferrari-uutuutta. Ensi vuorossa oli 2+2 -paikkainen ja yli 600-hevosvoimainen coupé Ferrari Roma. Toiseksi kilpa-automaista ajettavuutta tarjoava Ferrari F8 Tributo

KaaraTV:n arvosisällön jäsenalueella on tilaisuudesta tarjolla kaikkien Luxury Collectionin avainhenkilöiden, Miika Toivonen, Esa Schroderus, Toni Vilander, haastatteluvideot. Lisäksi kerron oman mielipiteeni autosta ja fiiliksistä lehdistötilaisuuden jälkeen. Tule mukaan KaaraTV:n arvosisällön jäseneksi katsomaan kaikkia uusia KaaraTV-videoita! Samalla mahdollista tuotannon, sillä KaaraTV:n arvosisällön jäsenalueella ei ole mainoksia, vain silkkaa sisältöä.

Antti Liinpää, AnttiTV, KaaraTV

TIEDOTE 11.11.2020

Ferrari Roma palauttaa klassisen kauneuden

Suomen suurin luksus- ja superautojen maahantuoja ja valtuutettu erikoisautohuolto Luxury Collection tuo Suomeen yksinoikeudella legendaarisen italialaisen automerkin uutuuden Ferrari Roman. Helsingissä esitelty autouutuus edustaa modernia versiota Ferrarin klassisesta italialaisesta 1950-1960 -luvun muotoilusta. Ferrari Roma palkittiin jo arvostetulla Car Design Award -voitolla vuoden 2020 kauneimpana autona.

Ferrari Roma on Maranellon uusi 2+2 -paikkainen coupé, jossa ainutlaatuisen ajokokemuksen takaavat hienostunut ja ajaton muotoilu, riittävä teho sekä käyttöauton ketteryys. Autouutuuden muoto edustaa Ferrarin tulkintaa 1950- ja 60-luvun Rooman huolettomasta elämäntyylistä, josta se on saanut itseään hyvin kuvaavan nimensä. Ferrari Roman ilmeelle on ominaista sen puhdas, symbioottinen muoto. Auton harmoniset mittasuhteet sekä tyylikkään puhtaat ja tasapainoiset sisätilat muistuttavat myös Ferrarin etumoottorisesta Gran Turismo -perinteestä, josta Ferrari Romaa inspiroinut legendaarinen 250 GT Berlinetta Lusso on ikonisin esimerkki.

Ferrari Roma ilmentää hyvin Ferrarin modernia muotoilukieltä, jossa korostuu hienostunut ja aito, perinteistä ammentava muotoilu. Roman tyylikkään pyöreät linjat säilyttävät myös kaikkia Ferrareita yhdistävän urheilullisuuden.

Ferrari palaa Romalla klassiseen muotoiluun ja tuo sen ihan uudelle tasolle. Tästä osoituksena auto palkittiin lokakuun lopulla autoalan arvostetuimmassa kauneuskilpailussa Car Design Awardsissa vuoden kauneimpana autona. Ferrarin suunnittelutiimi on tehnyt pääsuunnittelijansa, arkkitehti Flavio Manzonin johdolla Roman muotoilussa aivan uskomatonta työtä. Auto tulkitsee upeasti perinteisen Gran Turismo -auton klassiset linjat 2020-luvulle heijastettuna. Sen muotoilu on aistillisuudessaan mieleenpainuva ja Roma tulee varmasti herättämään huomiota myös ihan uusissa kohderyhmissä”, kertoo Luxury Collectionin Ferrari-johtaja Esa Schroderus ja lisää: ”Ferrari Romassa on aidolle GT-autolle ominaisesti hyvä matkustusmukavuus pitkilläkin matkoillakin ja auton tavaratilaan mahtuu myös harrastusvälineitä. Roma mahdollistaakin tyylikkään liikkumisen ja matkustamisen. Roma ei ole myöskään pelkkä kesäauto, vaan sillä on miellyttävä ajaa myös suomalaisissa talviolosuhteissa.”

Ferrari Roma

  • Moottori: 90° V8, turboahdettu
  • Iskutilavuus 3855cc
  • Teho: 456 kW (620 hv) /5750–7500 rpm
  • Vääntö: 760 Nm/3000–5750
  • Paino: 1472 kg
  • Huippunopeus: 320 km/h
  • 0–100 km/h: 3,4s
  • Hinta: 332.840 euroa* + lisävarusteet
  • * sis. alv. 39.988 euroa ja autoveroa 126.241 euroa
  • taxfree 166.611 euroa

Vuonna 2009 perustettu Lempääläinen Luxury Collection on Suomen suurin luksus- ja urheiluautojen maahantuoja ja valtuutettu Ferrari-huolto. Yhtiö on erikoistunut Ferrarin myyntiin ja huoltoon, mutta myös muut urheilu- ja luksusautot kuuluvat autotalon valikoimaan. Luxury Collection myi Suomessa viime vuonna 65 uutta superautoa, joista 50 Ferraria. Lisäksi yhtiö myi yli kaksi sataa käytettyä luxus- ja premium -luokan autoa. Suomalaisen autotalon suhde Ferrariin tiivistyi entisestään, kun Ferrarin kilpailuhistorian pitkäaikaisin kisakuljettaja Toni Vilander tuli Luxury Collectionin osakkaaksi ja mukaan superautoliikkeen toimintaan.

Luxury Collection Automobiles -autotalo sijaitsee Lempäälässä (Areenakatu 4) ja Tallinnan Luxury Collection Showroom osoitteessa Poordi 3, Tallinna.

Älä missaa actionia!

Kaikki Antti Liinpään ja KaaraTV:n uudet koeajot, minkä ostaisin -videot, uutisvideot ja muu autosisältö videoina tarjolla KaaraTV:n arvosisällön jäsenalueella.

Tervetuloa katsomaan uusia ja aiemmin julkaistuja KaaraTV:n sisältöjä!
Tarjolla silkkaa sisältöä, ei mainoksia.

Haluan mukaan