Takaisin blogeihin
 

LeasePlan tutkii: Lataushybridien todellinen kulutus on 3–4 kertaa lupauksia suurempi

antti liinpää anttitv autoasiantuntija autoilun asiantuntija ekoautoilu ekologisuus kulutus ladattava hybridi lataushybridi leaseplan leasingyhtiö yritysautoilu Dec 17, 2020

LeasePlan lähetti autotoimittajille ja medioille 16.12.2020 tiedotteen, jossa se kertoi omaan dataan pohjaten, että ladattavien hybridien kulutus on keskimäärin 3,5 kertaa suurempaa kuin luvattu kulutus. Videolla AnttiTV:n ja KaaraTV:n autotoimittaja Antti Liinpää ottaa kantaa asiaan ja kertoo kokemuksiaan KaaraTV:n käyttötestissä olevan lataushybridin käytöstä ja lataamisesta. Alla tiedote:

Autoleasing-yhtiö LeasePlanin palautuneiden autojen data-aineisto osoittaa, että lataushybridien todellinen kulutus on keskimäärin 3,5 kertaa suurempi kuin valmistajat autoille ilmoittavat. Osa autoista palautuu niin, ettei niiden latauskaapelia ole käytetty.

LeasePlanin palautuneiden vapaan autoedun autojen datasta laskema lataushybridien todellinen keskikulutus on 7,64 litraa sadalla kilometrillä, kun autovalmistajat antavat niille keskikulutukseksi 2,24 litraa sadalla kilometrillä. Toteutuneen kulutuksen vaihteluväli on 3,52–11,15 litraa sadalla kilometrillä ja valmistajien ilmoittamien kulutusten 1,4-3,9 litraa sadalla kilometrillä.

***Mainos, sisältö jatkuu alla***

Katsoitko aikanaan Nelosen Start! -autoiluohjelmaa? Koeajo.tv:tä? Tai Kutosen Kaaraa? Kaipaatko sitä televisioon? Ei hätää voit helposti castata uuden KaaraTV:n ohjelmat ja videot televisioon KaaraTV:n arvosisällön jäsenenä. Kyllä, autoimittaja ja videotuottaja Antti Liinpää tuottaa jälleen autoiluohjelmaa. Tervetuloa mukaan!

Nyt välillä 17.-31.12.2020 tarjoan edullisimman vaihtoehdon eli 12 kuukauden diilin 10,00 euroa alennuksella. Nyt hinta on vain 59,90 euroa/12 kk (norm. 69,90 euroa/12 kk). Eli toimi nopeasti niin katselet kaikkia uusia KaaraTV:n autoilun sisältöjä 12 kuukauden ajan hintaan 4,99/12 kk. Linkistä tilaamaan:

HALUAN MUKAAN SUPERDIILILLÄ 59,90 euroa/12 kk

Tilaus uusiutuu 12 kuukauden päästä hintaan 69,90 euroa/12 kk ja jatkuu kunnes peruutetaan.

***Mainos päättyy, sisältö jatkuu***

Useiden lataushybridien kulutus on ollut yli 4,5-kertainen verrattuna valmistajien ilmoittamaan kulutukseen. Kulutus on ollut monilla autoilla kymmeniä prosentteja korkeampi kuin saman mallin bensiinimoottoriselle autoille luvattu kulutus on. 86:n lataushybridiauton joukosta vain kahden todellinen kulutus oli alle kaksinkertainen verrattuna luvattuun kulutukseen.

”Palautuneiden autojen dataan perustuvat laskelmat tukevat eurooppalaisia tutkimuksia, jotka ovat tuoneet hybridien todellisen kulutuksen ongelmat esille. Haluamme auttaa asiakkaitamme selvittämään tämän ongelman ratkaisemisessa”, LeasePlan Finlandin kaupallisen liiketoiminnan kehityksestä vastaava Tiina Märijärvi sanoo.

Lataushybridien nykyinen käyttö ei vastaa niitä tavoitteita, joita yritysten hiilidioksidipäästöjen vähennystavoitteet edellyttävät. Hybridiauton valitsevat työntekijät saavat joissakin yrityksissä rahapalkkion eli niin sanotun Green bonuksen. Se ei mene oikeaan osoitteeseen, silloin kun auton todellinen kulutus on moninkertainen sille luvattuun kulutukseen verrattuna.

”Yrityksille on tärkeää, että autopolitiikka tukee niiden hiilijalanjäljen pienentämistä ja päästötavoitteisiin pääsyä. Alkuvuodesta 2021 tarjoamme ratkaisuksi kotilatauslaitteen, joka hankitaan leasingauton käyttöönoton yhteydessä. Tämä sopii erityisesti tilanteisiin, joissa lataussähköstä koituva lasku voidaan ohjata työnantajalle. Näin kannustetaan vapaan autoedun omaavia lataamaan autoa myös kotona”, Märijärvi toteaa.

Älä missaa actionia!

Kaikki Antti Liinpään ja KaaraTV:n uudet koeajot, minkä ostaisin -videot, uutisvideot ja muu autosisältö videoina tarjolla KaaraTV:n arvosisällön jäsenalueella.

Tervetuloa katsomaan uusia ja aiemmin julkaistuja KaaraTV:n sisältöjä!
Tarjolla silkkaa sisältöä, ei mainoksia.

Haluan mukaan