Takaisin blogeihin
Koeajo: Skoda Fabia 2022

Koeajo: Skoda Fabia 2022

autosisältö kaaratv koeajo skoda skoda fabia skoda fabia 2022 Mar 06, 2022

Arvio: 100 Myydyintä auto Suomessa - Antti Liinpää, KaaraTV
SKODA FABIA 2022

 

Mikä auto?

Neljännen sukupolven Skoda Fabia. Pikkuauto, joka perustuu moneen muuhun Volkswagen-konsernin autoon, kuten Volkswagen Polo ja T-Cross. Skoda Scala ja Kamiq sekä Seatin Ibiza ja Arona.

Mitä tarjoaa?

Omassa luokassa poikkeuksellisen tyylikkään ja laadukkaan sisätilan ilmeen ainakin Style-varustetasossa sekä Skodan nykyilmeen ulkomuodoissa.

Pikkuauto on pikkuauto eli ei ole iso tiloiltaan. Silti on hyvä muistaa, että uusi Skoda Fabia nykymuodossaan on kaikilta mitoiltaan isompi kuin 90-luvun Volkswagen Golf (Golf III).

Miltä tuntuu?

Mukava auto ajaa ja isollakin kuskilla on hyvin tilaa. Samaa ei voi sanoa takamatkustajan tiloista. Iso ihminen ei mielellään taakse hyppää. Tavaratila on pieni ja poteromainen.

Suosittelenko?

Minun olisi vaikea ostaa, sillä markkinoilla on myös hyvin toimivia hybridiautoja, joissa on selvästi pienempi kulutus kuin Skoda Fabiassa, johon ei saa edes kevythybridijärjestelmää.

Jos Skoda on se juttu ja/tai haluat poikkeuksellisen hyvää laatuvaikutelmaa pikkuautoon, käy testaamassa, mutta varaudu ajotyylistä riippuen 1,0-2,0 litraa suurempaa kulutukseen kuin luokan suosituimmassa pikkuautossa (Suomessa) Toyota Yaris Hybridissä.

Suosittelenko käytettynä?

Suosittelen erityisesti farmarina, jos tavoitteena löytää rahoille hyvin vastinetta. Pieni auto, mutta farkkuna yllättävän hyvät tilat.

Varmista kuitenkin, että erityisesti 2009-2012 autoissa on 1,2- ja 1,4-litraisen TSI-moottorin jakoketju on korjattu. Ja jos mielit automaattivaihteistoa, varmista, että DSG on korjattu.

Vaihtoehdot?

Toyota Yaris Hybrid
Renault Clio E-tech Hybrid
Ford Fiesta kevythybridi
Hyundai i20 kevythybridi

Minun valintani?

Renault Clio E-tech Hybrid.

Uuden Skoda Fabian 7 minuutin ensifilisvideo ja 20 minuutin varsinainen koeajovideo tarjolla KaaraTV:n arvosisällön jäsenalueella. Liity mukaan ja tule seuraamaan joka viikko useamman videon tahdilla päivittyvää autotoimittaja Antti Liinpään uutta autotarinaa 👉 anttitv.com/store

Antti Liinpää, KaaraTV

 

 

Älä missaa actionia!

Kaikki Antti Liinpään ja KaaraTV:n uudet koeajot, minkä ostaisin -videot, uutisvideot ja muu autosisältö videoina tarjolla KaaraTV:n arvosisällön jäsenalueella.

Tervetuloa katsomaan uusia ja aiemmin julkaistuja KaaraTV:n sisältöjä!
Tarjolla silkkaa sisältöä, ei mainoksia.

Haluan mukaan