Takaisin blogeihin
Uusi tila-auto e-Ulysse on Fiatin toinen täyssähköinen ajoneuvo suuren suosion saavuttaneen Fiat 500 -mallin jälkeen

Fiat-mallisto jatkaa sähköistymistään: E-Ulysse-tilasähköauto seuraavaksi Suomeen

autotoimittaja autotoimittaja antti liinpää autouutinen citroen e-ulysse kaaratv uutinen Mar 09, 2022

Uuteen nousuun Suomen markkinalla pyrkivä Fiat kertoo tulevasta sähköautosta alla olevalla tiedotteella. Kyseessä on sähköauto Fiat e-Ulysse, jonka lausuminen suomalaiselle ei ole se kaikista helpoin homma. Italian suunnittelijalle ei ehkä ole ollut suomalaiset lausuntaongelmat päällimmäisenä mielessä, kun tälle sähkötila-autolle on annettu nimi. 

Mainittakoon myös se, että Fiat e-Ulysse on sama auto kuin sähkötila-autot: Peugeot E-Traveller, Citroen E-Spacetourer ja Opel Zafira-E Life. Alta tiedotteesta lisää Fiat e-Ulyssestä:

TIEDOTE 9.3.2022

Täysin uusi Fiat e-Ulysse saapuu täyssähköisenä Suomeen. Kyseessä on henkilökuljetuksiin tarkoitettu MPV-segmentin kompakti tila-auto, joka on saatavana seitsemän- ja kahdeksanpaikkaisina versioina. Mallin monikäyttöisyyttä lisää auton sisätilojen muunneltavuus: e-Ulysse on tarjolla jopa 16:na eri sisätilojen variaationa.

Uusi e-Ulysse on Fiatin toinen täyssähköinen ajoneuvo suuren suosion saavuttaneen Fiat 500 -mallin jälkeen. Fiat e-Ulysse on tarkoitettu erilaisiin kuljetuspalveluihin, kuten hotelleihin, takseihin ja VIP-kuljetuksiin. Jopa 330 kilometrin toimintamatka (WLTP) sähköllä tarjoaa ideaalin kuljetusratkaisun kaupungissa tai sen ulkopuolella liikkumiseen.

e-Ulyssen lataamista helpottaa pikalatausmahdollisuus (100 kW), joka lataa akuston 80 prosentin varaustasoon vain 45 minuutissa. Auton oman laturin teho on 11 kW. e-Ulysse on saatavana kahtena eri akkuversiona: 50 kWh ja 75 kWh. Tehoa auto tarjoaa 136 hv ja vääntöä 260 Nm.

Täysin uusi e-Ulysse tarjoaa ensiluokkaista mukavuutta niin matkustajille kuin kuljettajallekin. Fiat esittelee e-Ulysse-mallistossa uuden, kannettavan ilmanpuhdistuslaitteen, jota voidaan käyttää myös auton ulkopuolella.

Hyvinvointia lisää myös kolmialueinen ilmastointi, jossa kullekin (kuljettajalle, etu- ja takamatkustajalle) on erilliset säätimet. Avaruutta matkustamoon tuo panoraama-lasikatto, joka on hyödyllinen esimerkiksi kaupunkikierroksilla.

Fiat e-Ulysse tarjoaa henkilöautomaista ajettavuutta ja merkin uusimpia mukavuus- ja turvallisuusvarusteita. Ajo- ja matkustusmukavuutta lisää säädettävä jousitus. Auto on myös kaupunkiympäristössä helppo käsiteltävä sen kompaktin mittojen ansionsa (korkeus 1,9 m, pituus 4,95 m tai 5,3 m). e-Ulyssen tavaratila on luokkansa parhaimmistoa. Pidemmän koriversion tavaratila on jopa 4900 l ja istuinten kanssa 1500 litraa. Autoon voidaan lastata jopa 3,5 m pitkiä esineitä.

Fiat e-Ulysse valmistetaan täysin uuden Scudo-mallin tavoin Stellantiksen tehtaalla Pohjois-Ranskassa. Suomeen uusi Fiat e-Ulysse saapuu ensi syksynä. 

Astara Finland
Astara Finland on osa espanjalaista vuonna 1870 perustettua autoalan konsernia. Astara-konserni toimii yhteensä 16 maassa kolmella eri mantereella ja sen palveluksessa on noin 2500 henkilöä. Astaran liikevaihto on noin neljä miljardia euroa ja se myy vuosittain noin 200 000 autoa. Konserni edustaa maailmanlaajuisesti 29 automerkkiä. Suomessa Astara edustaa Kia-, Mitsubishi-, Alfa Romeo-, Fiat-, Fiat Professional ja Jeep-merkkejä.

Älä missaa actionia!

Kaikki Antti Liinpään ja KaaraTV:n uudet koeajot, minkä ostaisin -videot, uutisvideot ja muu autosisältö videoina tarjolla KaaraTV:n arvosisällön jäsenalueella.

Tervetuloa katsomaan uusia ja aiemmin julkaistuja KaaraTV:n sisältöjä!
Tarjolla silkkaa sisältöä, ei mainoksia.

Haluan mukaan